La Lladre de Llibres,

He acabat la novel.la i encara em trobo sota el seu encís.La própia Mort asisteix horroritzada a les accions dels homes i no enten la nostra capacitat de situarnos en els extrems oposats dels sentiments. Es sorprenent que en la actualitat encara puguem trobar autors - i joves - amb prou capacitat innovadora per afrontar el fet literari des de la postura del creatiu.Moltes coses aporta aquesta obra (de la que , un cop mes m'he de aconformar amb una traducció, amb tot el que aixó comporta de equívoc)independentment del tan manit tema del holocaust nazi, - he llegit obres sobvre el tema que eren força mes brillants dee de el punt de vista testimonials -, aquí del que es tracta es del exercici d'estil que veiem en la narració; les imatges linguístiques que ens deixa son d'una força poética capaç de commoure l'ànim. També es molt digne de menció el fet d'universaltzar un tema que fins ara sempre monopolitzaven les víctimes i els testimonis directes , privant la resta de la humanitat de ser partíceps de una part molt important de la història de tots com es la brutalitat de la segona guerra i la seva irracionalitat.Una altra cosa que valoro especialment es l'enfoc sociogeográfic de la historia: ens mostra la guerra vista des de el cantó alemany, tan dels pronazis, com dels conteraris al partit i que son aspirat per la gran màquina que els nazis van possar en marxa per extirpar de socarrel qualsevol brot contrari als seus fins. També hi ha els que miren cap a un altre cantó.
En definitiva, crec que es una novela per descobrir i gaudir de la sensibilitat honesta i pura de una historia de solidaritat i lluita per la supervivencia de la dignitat; pero sobre tot es una historia preciosa d'amor entre i per les persones d'àquest mon.

Comentaris

  1. Este es un libro que ami me ha encantado. Lo de la muerte como narradora me alucinó y las vueltas que da la historia son realmente impactantes. Muy bueno y muy recomendable. Creo que mejor sin duda que el famoso Niño con el pijama de rayas.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars